Stichting Earlybirds

‘Met liefde fotografeer ik voor Stichting Earlybirds’

 

 

Sinds een poosje mag ik met trots zeggen dat ik mag fotograferen voor Stichting Earlybirds. Een stichting die belangeloos fotoreportages verzorgd voor prematuur geboren kindjes. Een lichtpuntje in een moeilijke tijd en een waardevolle herinnering voor later.

Na een best wel pittige selectie ben ik toegevoegd aan het fotografenteam en mag ik reportages verzorgen in de regio Arnhem/Nijmegen.

 

Graag neem ik jullie ‘mee’ op reportage!

 

De planner stuurt me een appje… Of ik tijd heb om naar het ziekenhuis te gaan om een reportage te verzorgen. Even kijken of dat uit komt in mijn planning….  Dat gaat lukken!

Daaropvolgend krijg ik een mail met informatie. Gaat het om een jongetje of een meisje? Maar nog veel belangrijker: hoe gaat het nu met dit kindje? Hoeveel weken te vroeg is dit kindje geboren? Soms zelfs met 26 weken zwangerschap! (of minder). En hoe lang ligt dit kindje in het ziekenhuis?

Ik neem contact op met de ouders. ‘Gefeliciteerd met jullie kindje’ en ‘hoe gaat het nu met jullie en jullie kindje?’ zijn de eerste woorden aan de telefoon. En wat zijn ouders dankbaar dat je een reportage wilt komen maken! Een lichtpuntje in deze moeilijke, onzekere tijd.

 

Als het moment van de afspraak daar is, pak ik mijn spullen. Uiteraard mijn camera, mijn lichtsterke lenzen (géén flitser!) en uiteraard een Earlybirdje! Deze gehaakte knuffelvogeltjes (ook gemaakt door heel veel vrijwilligers) helpen de kleine babytjes om niet aan hun ziekenhuisdraadjes te friemelen, maar aan het staartje van het vogeltje.

 

Als ik op de afdeling kom (neonatologie; NICU, high care, medium care) word ik begroet door het verpleegkundig personeel. Vaak zijn ze al op de hoogte dat er iemand van de Earlybirds komt. In veel ziekenhuizen worden ouders gelukkig ook geattendeerd op het werk van Earlybirds, dat is fijn want we hopen voor zoveel mogelijk ouders een waardevolle herinnering te maken van deze pittige periode.

Dan ontmoet ik de ouders. Een warme groet volgt en uiteraard een blik op hun prachtige kindje. Het vervolg loopt als vanzelf…. Ouders vertellen over een roerige tijd vol van emoties, en o zo trots (én terecht) over hun vechtertje!

 

Terwijl de dagelijkse gang van zaken gebeurd ga ik fotograferen. Een vertellende reportage waarbij beelden worden gemaakt zoals de situatie is. Een kindje met slangetjes en draadjes. Een voorzichtig badje, voeding aan de sonde of al zelfs bij mama aan de borst. Aankleden en uitkleden, buidelen, knuffel hier en kusje daar. Tedere momenten vangen, een gezin vol liefde op de foto zetten.

 

En dan is het tijd voor rust. Het plekje terug in de warme couveuse. De monitor is aan, hopelijk geen alarm, hopelijk snel uitzicht om naar huis te mogen.

 

Thuis kijk ik de beelden na. Blij dat ik deze momenten heb mogen vastleggen, blij dat ik een waardevolle herinnering heb kunnen vangen.

En wat is het dan nog extra mooi als je van ouders te horen krijgt dat ze zo blij zijn met de foto’s en ik…. Ik krijg kippenvel op het moment dat ik hoor dat het kindje weer thuis is!

 

 

Meer weten over Stichting Earlybirds?

Kijk op www.earlybirdsfotografie.nl

 

 

Naar het overzicht
 • Esther

  Met liefde en passie fotografeer ik jouw bijzondere momenten van nu om deze vast te leggen voor later.

 • Contact

  Neem nu contact met mij op voor meer informatie of het plannen van een fotoreportage.

 • Prijzen

  Alle prijzen en mogelijkheden voor een fotoreportage die past bij jou!

 • Cadeaubon

  Op zoek naar een origineel cadeau?

  Geef een cadeaubon!

  Mooi verpakt, leuk om te geven!

 • Blog

  Elke fotoreportage is bijzonder.

  Lees elk uniek verhaal!

Nieuwsbrief