Saal Digital Nederland - album test

Foto’s op je computer, waarschijnlijk honderden!

Nooit meer bekeken, in gele microsoft mapjes opgeslagen. Dat zou toch niet de bedoeling moeten zijn…

Daarom houdt mijn zoektocht niet op naar mooie fotoproducten, zodat je jouw mooie en kleurrijke herinneringen levendig kan houden en vooral altijd (letterlijk) kan vasthouden. Wat is er nu heerlijker dan ’s avonds met een lekker warm kopje thee, samen met elkaar op de bank, de momenten van toen doorkijkt al bladerend in een prachtig fotoboek? Praten, lachen, wellicht een traan… jouw mooiste momenten verdienen dit!

 

En toen kwam het volgende voorbij: een fotoboek testen van #SaalDigitalNederland in ruil voor een eerlijke review. Een mooie kans om mijn fotoproducten wellicht te kunnen gaan uitbreiden met fotoboeken!

En zo besloot ik een portfolio-album te maken van mijn trouwreportages.

 

Graag neem ik jullie mee door het prachtige album wat ik vervolgens ontving.

 

Software

Uiteraard begint alles met de ontwerpsoftware.

Ik hou ervan om zelf veel te kunnen beslissen. Soms heb je van die software die iets té handig met je mee wilt denken, waardoor alle ruimte voor je eigen creativiteit wegvalt. Gelukkig is dit absoluut niet het geval met de software van Saal! Het is even ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn, want dit zijn er namelijk heel veel. En dat maakt dat je helemaal naar eigen smaak je boek kunt ontwerpen. De grootte van de foto, wel of niet in origineel formaat; kaders en lijntjes, hoe dik, welke kleur; teksten en lettertypes, grootte, vet, cursief, welke kleur; enzovoort!

Fijn zijn ook de hulplijntjes die in beeld komen als je een foto op dezelfde hoogte wilt plaatsen als een andere foto.

Er zijn vast nog veel meer mogelijkheden, maar dat ga ik nog ontdekken!

 

Levering

Al vooraf bij het opstarten van de software zie je een indicatie van de levertijden. Al binnen een week wordt het fotoboek geleverd, heel erg netjes! Nadat het album besteld is, kun je goed in de gaten houden hoe ver je fotoboek in de maak is. Ik ben daar altijd wel nieuwsgierig naar. Een dag later ontving ik al netjes een mail dat het boek klaar was en per post onderweg was. Dat is razend snel! De postweg duurt vervolgens 2 dagen, niet gek omdat het uit Duitsland verzonden wordt. Al met al had ik 3 dagen na het bestellen het boek al in huis! Super!

 

Kwaliteit

Daar sta ik dan met een mooie grote degelijke kartonnen verpakking. Terwijl ik alles uitpak voel ik de stevigheid en zit alles keurig verpakt met extra beschermhoezen en hoekjes. Fijn, dan kan het onderweg niet beschadigd zijn.

Even een momentje op de bank met een grote witte cadeaubox. Meteen een luxe uitstraling! De box zit met een magneetje vast en van binnen ligt het boek mooi stevig tussen een laagje schuimrubber. Dat ziet er mooi en degelijk uit!

Ik heb gekozen voor een groot album van 28x28 cm, ik vind het fijn als foto’s er echt uitknallen en je oog meteen wordt getrokken naar de pracht van de foto. Nou, dat gebeurt zeer zeker met dit album! Zeker omdat ik ervoor heb gekozen om grote afdrukken te plaatsen en rust en aandacht voor dat ene beeld te hebben. De kleuren schitteren geweldig! Zoals ik het op de monitor zag, zo stralen nu de kleuren op het glanzende papier. En niet alleen de kleurenfoto’s maken impact. Ook de zwart/wit foto’s hebben een prachtig rijk contrast tussen alle verschillende grijstinten. Het maakt dat ik blijf bladeren in mijn boek; van voor naar achteren en weer terug en nog een keer.

Ik geniet van het zware papier. Elke bladzijde die je omslaat voelt zo stevig aan in je hand. En dankzij de lay-flat ligging komen foto’s die over twee pagina’s zijn geplaatst ook helemaal tot zijn recht.

Eén puntje van aandacht is wel dat als je graag, zoals ik, de eerste pagina’s en de laatste pagina’s leeg wil hebben, je daar al met de opmaak van het boek rekening mee moet. Ga er dus niet vanuit dat deze pagina’s leeg worden geleverd en je dus automatisch daar een schutblad hebt. Ik vond het fijn dit al te hebben gelezen bij een collega fotograaf zodat ik hier rekening mee kon houden.

 

Service/contact

Keurig! Ik heb wat mailverkeer heen en weer gehad en ben hierbij altijd netjes behandeld. Er werden vragen gesteld en ik kreeg ruimte. Fijn om zo als klant behandeld te worden!

 

 

Al met al ben ik zeer tevreden!

Ik vind de kwaliteit van het album erg goed, de software heel prettig in gebruik en de levertijd razendsnel! Daarbij komt dat de bijbehorende prijzen heel netjes zijn en zeker een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Ondertussen heb ik mijn tweede album van Saal alweer binnen, opnieuw naar grote tevredenheid! :)

 

 

Naar het overzicht
 • Esther

  Met liefde en passie fotografeer ik jouw bijzondere momenten van nu om deze vast te leggen voor later.

 • Contact

  Neem nu contact met mij op voor meer informatie of het plannen van een fotoreportage.

 • Prijzen

  Alle prijzen en mogelijkheden voor een fotoreportage die past bij jou!

 • Cadeaubon

  Op zoek naar een origineel cadeau?

  Geef een cadeaubon!

  Mooi verpakt, leuk om te geven!

 • Blog

  Elke fotoreportage is bijzonder.

  Lees elk uniek verhaal!

Nieuwsbrief